En lyckad naturfotografering

I går fick jag hem de reservdelar till bilens luftkonditionering som jag hade beställt på Mekonomen.se. Det har varit olidligt att köra bil utan fungerande luftkonditionering, så när delarna äntligen var fastskruvade körde jag ut till skogen för att fotografera. Väl på plats slog det mig att det finns några tips jag vill dela med mig av till alla er som också vill fotografera utomhus. Först och främst behöver ni se till att använda rätt objektiv för rätt motiv. Ska ni ta närbilder på växter behöver ni ett makroobjektiv, men om ni vill ta miljöbilder ska ni använda ett vidvinkelobjektiv. Stämningen i naturbilder skapas ofta genom ljuset. Ni kan experimentera med ljuset genom att fotografera från olika vinklar, och genom att fotografera olika tider på dygnet. När ni fotograferar utomhus är det också klokt att förse objektiven med ett UV-filter, om det är så att de inte har inbyggda sådana. När ett UV-filter används kommer det resultera i att objektet som fotograferas får starkare kontraster, samt att färgerna blir klarare och mer verklighetstrogna.

En mörk skog

(Visited 1 times, 1 visits today)