Kameralinser

Har du en kamera som du använder för jämnan? De flesta som köper en systemkamera är nöjda med sitt köp, men tar inte nästa steg och köper fler kameralinser. När man tittar på utbudet och alla alternativ som finns är det inte svårt att förstå varför. Det kan kännas både överväldigande, frustrerande och dyrt att hitta nya kameralinser som passar ens behov. Kamerans lins är dock den absolut viktigaste delen på kameran, så se till att följa några enkla steg när du väl bestämt dig för att inhandla en eller flera kameralinser:

Tips #1: Har du bara den lins som var inkluderad när du köpte kameran? Fundera på vilken typ av fotograferande du ägnat dig åt fram tills nu och vilken typ av bilder du vill ta i framtiden. Det gör att du tar första steget emot en förståelse för vilken typ av lins du kommer att behöva för att ta bilder du inte kan ta med din nuvarande utrustning.

Tips #2: Gillar du att komma riktigt nära eller föredrar du att stå en bit bort och få med mycket? Macro-linser passar perfekt för insekter och blommor medan telezoom hjälper dig när du är en bit bort från ditt föremål. Det finns också superzoom-linser som tillåter dig att både komma nära och vara en bit bort. Dess praktiska egenskaper gör dock att bilderna inte blir lika bra som om du skaffat en lins för ett specifikt syfte. Ibland vill man dock slippa släpa på 12 linser.

Tips #3: Kommer du befinna dig på skumpiga bussresor i Sydamerika eller fotografera fåglar i trädgården? Många linser finns i tåliga material som skyddar dem mot väder och vind. Kom ihåg att ditt kamerahus måste vara lika säkert som din lins bara.

(Visited 62 times, 1 visits today)