Skydda dig på nätet

När man bloggar och är aktiv på sociala media som jag är kan det bli lite läskigt ibland eftersom det är lättare att man uppmärksammas av skumma typer på nätet. Efter att varit nära att gå i en phishing-fälla kände jag att det var dags att göra något åt det. Men givetvis är det svårt att hitta rätt i nätets djungel, så det tog mig ett tag att klura ut ett vettigt sätt att skydda mig. Bara att Googla ”skydd på nätet” räcker ju inte eftersom vart man än vänder sig är det en massa bluff och båg. Det mesta kan man undvika med lite bondvett, men det som skrämmer mig är identitetstjuvar och folk som tar över ens bankkort. Till slut hittade jag i alla fall en tjänst som heter Protectme som jag har kört med sedan dess. Den är pålitlig och nu kan jag fokusera på annat än att oroa mig!

Vem ser dig när du surfar?

(Visited 1 times, 1 visits today)